a
This site uses cookies. By continuing to navigate the site, you accept the way we use this information. Yes, i understand Opt out from Google
Click here for more details
x

Tonåringar

Vi vet att tonåringar känner en stor press att se ut på speciellt sätt. Trots att man känner till farorna med att bränna sig i solen så är det fortfarande många unga vuxna som aktivt arbetar för att bli solbruna för att passa in. 

Tyvärr leder denna press till att många tonåringar använder solarium som exponerar de för skadlig UV-strålning med en intensitet som kan vara upp till 15 gånger starkare än solen. 

Om det inte är ett alternativ för en tonåring att avstå från att vara solbrun så blir det viktigt att informera om brun-utan-sol krämer. Dessa krämer kan diplicera den önskvärda naturliga färgen utan att man behöver exponera sig för farlig UV-strålning. 

Försök att få tonåringar att använda solskydd som en del i deras vardagliga rutin. Förse de med hattar, solglasögon och solkräm. I bästa fall kan man se till att det finns solkrämer både hemma, i skolan och i olika väskor. 

Det är inte lätt att få din tonåring att alltid använda solhattar eller kläder när de är utomhus. Kanske går det lite bättre om de får följa med och köpa passande plagg? Att få de att använda solglasögon är ett mindre problem men försök uppmuntra de att välja ett par med tillräckligt UV-skydd.