a
This site uses cookies. By continuing to navigate the site, you accept the way we use this information. Yes, i understand Opt out from Google
Click here for more details
x

Tunnista ihosyöpä

Ihosyöpä on maailman yleisin syöpä. Merkittävin syy ihosyöpään sairastumiselle on altistuminen auringon UV-säteille, jotka ajan mittaan tunkeutuvat ihoon ja vahingoittavat sitä.

Syöpävauriot ilmestyvät todennäköisimmin alueille, jotka ovat useimmin alttiina auringon UVA- ja UVB-säteille, kuten kasvot, niska, selkä tai raajat. Ihosyöpä on yleisintä yli 50-vuotiailla, mutta kuka tahansa voi sairastua siihen.

Ihosyöpädiagnoosien määrä on kasvamassa. Virallisissa tilastoissa melanooman ohella muut ihosyövät ovat yhä aliraportoituja. Tämän vuoksi ihosyöpien todellinen yleisyysaste ei ole tiedossa.

Ihosyöpä on usein parannettavissa kokonaan. Mitä varhaisemmassa vaiheessa ihosyöpä diagnosoidaan, sitä varmemmin se voidaan parantaa kokonaan. Yleistä tietoisuutta pitää kuitenkin lisätä, jotta diagnoosin saaminen ei viivästyisi.

Termillä ihosyöpä viitataan useisiin erilaisiin ihosyövän muotoihin, joiden oireet, hoito ja vakavuus eroavat toinen toisistaan.

Melanooma on ihosyövän vaarallisin muoto.

MUUT IHOSYÖVÄT:

Tyvisolusyöpä onyleisin ja vaarattomin ihosyövän muoto.

Okasolusyöpä on toiseksi yleisin ihosyövän muoto.

Klikkaa yllä olevia linkkejä lukeaksesi lisää ihosyövistä sekä siitä, kuka on riskiryhmässä, miten ihosyöpää voi estää, miten ihosyövän voi havaita ja miten toimia.