a
This site uses cookies. By continuing to navigate the site, you accept the way we use this information. Yes, i understand Opt out from Google
Click here for more details
x

Miten ja mistä etsiä?

 

Ihosyövän merkkien tarkistamiseen menee vain muutama minuutti kuukaudessa. Se on erittäin helppo tehdä ja voi jopa pelastaa henkesi.

Katso alta kohta kohdalta, miten voit tutkia ihosi. Olemme myös tuottaneet hauskan videon " Ihotarkastustangon" (The Skin Check Tango), joka näyttää, miten tarkistaa toisen henkilön iho. 

Etsi hyvin valaistu tila, jossa on kokovartalopeili. Varmista myös, että sinulla on käden ulottuvilla käsipeili, tuoli, kampa ja hiustenkuivaaja sekä digitaalinen kamera, kynä ja paperia.

Muista, että jotkut ihosyövän oireet tuntee helpommin kuin näkee. Älä siis luota vain silmiisi, vaan kuljeta tarkastuksessa käsiäsi koko keholla.

Tarkastele kasvojasi, mukaan lukien nenä, huulet, suu ja korvat sekä korvantaustat (käytä apuna peiliä).
Tarkista päänahkasi jakamalla hiukset kerroksiin käyttämällä apuna kampaa tai hiustenkuivaajaa. Jos sinulla ei ole paljon hiuksia, tarkista koko päänahka huolellisesti.
Tarkista käsivarsiesi edusta ja tausta, aloita kainaloista ja siirry alaspäin kyynärpäihin ja käsiin sekä sormien väleihin. 
Keskity sitten kaulaan, rintakehään ja ylävartaloon. Jos olet nainen, tarkista myös rintojen väli ja alapuoli. 

Jos olet nainen, tarkista myös rintojen väli ja alapuoli.  

Käännä selkäsi kokovartalopeiliin ja käytä käsipeiliä apuna tarkistamisessa. Aloita niskasta ja olkapäistä ja jatka alaselkään. Tarkista pakarasi ja jalkojen tausta aina kantapäihin asti.

Käänny taas kohti peiliä ja tarkista sukupuolielimesi huolellisesti. Tarkista jalkojesi etupuoli ja jalkateräsi. 

Lopettele tarkistamalla jalkapohjasi ja varpaiden välisi.