a
This site uses cookies. By continuing to navigate the site, you accept the way we use this information. Yes, i understand Opt out from Google
Click here for more details
x

Cum și unde să vă uitați

 

Este necesar să alocați doar câteva minute, o dată pe lună, pentru a vă examina pielea pentru cancerul de piele. Este foarte ușor să faceți acest lucru și vă poate salva viața.

Derulați mai jos pentru a vizualiza un ghid care vă permite să vă examinați pielea, pas cu pas. De asemenea, am realizat un filmuleț amuzant "The Skin Check Tango" care vă permite să aflați cum să examinați și pielea altor persoane.

Este nevoie să găsiți un spațiu luminat corespunzător, să vă poziționați în fața unei oglinzi mari și să vă asigurați că aveți o oglindă de mână, un scaun, un uscător de păr sau un pieptene și un aparat foto sau o hârtie și un pix pentru a nota tot ceea ce găsiți.

Țineți minte că unele semne ale cancerului de piele pot fi palpate mai ușor decât pot fi văzute. Nu vă bazați doar pe ochi- palpați-vă întregul corp pe măsura examinării.

Priviți-vă fața, inclusiv nasul, buzele, gura și suprafața din fața și din spatele urechilor (utilizați o oglindă pentru a verifica cu atenție).

Verificați scalpul, folosind un pieptene sau uscătorul de păr pentru a vă împărți părul în mai multe straturi. În caz că aveți părul rar, asigurați-vă că examinați toată pielea de la nivelul scalpului cu atenție.

Examinați fața anterioară și posterioară a brațelor, începând de la axile și deplasându-vă spre cot și apoi spre palme, verificând și spațiul dintre degete.

Stând în fața unei oglinzi mari, începeți de la coate și examinați toată suprafața brațelor. În cazul femeilor, este important să verifice cu atenție zona dintre și de sub sâni.

Priviți-vă gâtul și pieptul. Femeile trebuie să își ridice sânii pentru a verifica cu atenție.

Întoarceți-vă cu spatele la oglindă și folosindu-vă de oglinda de mână, verificați spatele începând de la ceafă și umeri și coborând apoi spre zona lombară.

Examinați zona feselor și fața posterioară a picioarelor, până la călcâi. Întoarceți-vă din nou cu fața la oglindă și examinați zona genitală cu atenție. Verificați apoi partea anterioară a picioarelor și vârful degetelor.

Terminați cu verificarea tălpilor și a spațiilor dintre degete.