a
Оваа страница користи колачиња за подобрување на вашето корисничко искуство. Ако продолжите со пребарување, претпоставуваме дека се согласувате со нашата употреба на колачиња. Да, јас разбирам Одлучете се да не го користите Google
Кликнете овде за повеќе детали
x

Non-melanoma risk factors

Below is a list of risk factors for non-melanoma skin cancer patients:

 • Genetic factors
 • Exposure to X-rays
 • History of human papillomavirus infection
 • History of chronic inflammatory skin diseases
 • Exposure to certain chemicals (e.g. tar, pitch paraffin oil, fuel oil)
 • Exposure to arsenic
 • Chronic heat or sun exposure
 • Chronic inflammatory diseases of the skin
 • Immunosuppression
 • Skin phototypes I & II
 • Prior photochemotherapy (PUVA) as medical treatment