a
Denne hjemmeside anvender “cookies” for at forbedre din brugeroplevelse. Ved at fortsætte på hjemmesiden, antages det, at du samtykker til vores anvendelse af ”cookies”. Ja tak, jeg har forstået Fravælg Google
Klik for yderligere information
x

Hvor skal du tjekke - og efter hvad

 

Det tager kun et par minutter om måneden for at kontrollere sig selv for hudkræft. Det er meget simpelt, og det kan faktisk redde dit liv!

Scrol ned for at se en trin-for-trin-guide til hvordan du kan selv kan tjekke din hud, eller downloade en printervenlig version her. Vi har også lavet en sjov video - "The Skin Check Tango" - for at vise dig, hvordan du undersøger huden på en anden person.

Du har brug for et sted med godt lys og et stort spejl. Du skal også bruge håndspejl, stol, hårtørrer, kam og et digitalt kamera eller pen og papir (for at skrive ned, hvad du finder).

Husk, at nogle af symptomerne på hudkræft kan være lettere at føle, end at se. Så stol ikke kun på hvad du ser med det blotte øje - tjek hele kroppen.

Kig nøje på ansigtet, især næse, læber, mund, og ører (for/bag). Brug to spejle, hvis nødvendigt.

.

Kig nøje på hårbunden, eller brug en kam eller hårtørrer til at se bedre. Hvis du ikke har meget hår, er det vigtigt at undersøge hele hårbunden grundigt.
Kig på dine hænder, både håndflade og håndryg. Fortsæt derefter fra armhulen og gå ned over albue, underarm og hænder (også mellem fingrene).
Gå så over til hals, bryst og overkrop. For kvinder er det vigtigt at også se mellem og under brysterne.
Vend ryggen mod det store spejl og brug håndspejlet for at undersøge din ryg. Start oppe i nakken og over skuldrene og gå gradvis ned til den nederste del af ryggen.
Kontrollér balderne, bagsiden af lår og ben og fortsæt ned til hælene.
Vend dig mod det store spejl og tjek kønsdelene grundigt. Kig på forsiden af ben og fødder.

Afslut med fodsålerne og mellem tæerne.