a
Denne hjemmeside anvender “cookies” for at forbedre din brugeroplevelse. Ved at fortsætte på hjemmesiden, antages det, at du samtykker til vores anvendelse af ”cookies”. Ja tak, jeg har forstået Fravælg Google
Klik for yderligere information
x

Årsager

Selv om der er flere risikofaktorer, er den almindeligste årsag til hudkræft langvarig og overdreven udsættelse for UV-stråler fra solen.

Lidt solskin er godt. UVB-stråler stimulerer kroppens produktion af D-vitamin, som er vigtig for et godt helbred, vækst og stærke knogler. Men du behøver kun lidt sol hver dag for at producere nok D-vitamin.

En lang tur i solen på stranden gør at vi føler os godt tilpas. Men de skader som opstår på huden og i kroppen er vigtige at holde op imod de modebetingede kortsigtede fordele. Huden ældes for tidligt og der dannes rynker, immunforsvaret i huden svækkes og der er øget risiko for både almindelig hudkræft og den alvorlige modermærkekræft.

Den solbrændte hud holder i 4 uger, men skaderne varer hele livet. Vis du kan tage vare på dig selv og hold huden flot lys – ligesom filmstjerne og fotomodellerne.

 

Klik her for at læse mere om de forskellige typer UV-stråler der findes og effekten på huden.