a
Denne hjemmeside anvender “cookies” for at forbedre din brugeroplevelse. Ved at fortsætte på hjemmesiden, antages det, at du samtykker til vores anvendelse af ”cookies”. Ja tak, jeg har forstået Fravælg Google
Klik for yderligere information
x

Basalcellekræft

Basalcellekræft er den mest almindelige form for hudkræft.

Udseende

Der er forskellige typer basalcellekræft.

Nodulær basalcellekræft opstår som knuder i huden med blank overflade, og som ofte udvikler et rødt sår i midten.

En anden type basalcellekræft kan være brune eller rødlige pletter. Disse kan nemt forveksles med tør hud, aktinisk keratose, eksem eller psoriasis, men disse pletter kan ikke behandles med fugtig­hedscreme eller steroidcreme. Hudforandringerne opdages normalt først når patienten får et sår, der ikke heler.

Lokalisering

Basalcellekræft opstår normalt på hudområder som har været udsat for megen sol. Nodulær basal­cellekræft er mest almindelig på hoved og hals, mens andre typer opstår på overkroppen, arme eller ben.

Udvikling

Basalcellekræft kan ofte vokse og udvikle sig uden gener. Dette er den mindst alvorlige form for hudkræft, men hvis den forbliver ubehandlet, kan den vokse ind og ødelægge vævet omkring hud­forandringen eller længere ned i huden. Den anbefalede behandling er normalt kirurgi, frysning eller lys­behandling).