a
Denne hjemmeside anvender “cookies” for at forbedre din brugeroplevelse. Ved at fortsætte på hjemmesiden, antages det, at du samtykker til vores anvendelse af ”cookies”. Ja tak, jeg har forstået Fravælg Google
Klik for yderligere information
x

Bliv undersøgt

Hvornår har du sidst undersøgt dine modermærker? Har de forandret sig? Er de blevet større? Mørkere?
Kend din hud og hold øje med dine modermærker. Finder du mistænkelige forandringer bør du bestille tid hos din egen læge.
Ved du ikke hvad du skal kigge efter? På denne webside kan du finde billeder og information om modermærker, modermærkekræft og andre hudkræftformer.
Klik her for at se hvor du kan blive undersøgt for modermærkekræft, i forbindelse med den europæiske modermærkekræftdag.

Lær

Hvem er i risikozonen?

Alle kan udvikle hudkræft, uanset alder. Men det forekommer oftest hos personer over 50 år og hos personer, der har opholdt sig meget i solen.

Tjek din risikoniveau

Tjek

Hvor skal du tjekke - og efter hvad

Du har brug for et sted med godt lys og et stort spejl. Du skal også bruge håndspejl, stol, hårtørrer, kam og et digitalt kamera eller pen og papir (for at skrive ned, hvad du finder).

  • 1. Kig nøje på ansigtet, især næse, læber, mund, og ører (for/bag). Brug to spejle, hvis nødvendigt.
  • 2. Kig nøje på hårbunden, eller brug en kam eller hårtørrer til at se bedre. 
  • 3. Kig på dine hænder, både håndflade og håndryg. Fortsæt derefter fra armhulen og gå ned over albue, underarm og hænder (også mellem fingrene).
  • 4. Gå så over til hals, bryst og overkrop. For kvinder er det vigtigt at også se mellem og under brysterne.
  • 5. Vend ryggen mod det store spejl og brug håndspejlet for at undersøge din ryg. Start oppe i nakken og over skuldrene og gå gradvis ned til den nederste del af ryggen.
  • 6. Kontrollér balderne, bagsiden af lår og ben og fortsæt ned til hælene.
  • 7. Vend dig mod det store spejl og tjek kønsdelene grundigt. Kig på forsiden af ben og fødder.

Show all tips

Forebyg

Din hudtype

Hudtype er kendetegnet ved flere ting, såsom hårfarve og hvor lys huden er.

Kend din hudtype

Om Euromelanoma

Formålet med Euromelanoma er, at styrke og udveksle oplysninger om forebyggelse, tidlig diagnose og behandling af hudkræft. Euromelanoma er ledet af et netværk af europæiske dermatologer, der bruger deres dyrebare tid på at fremme denne vigtige sag.

Euromelanoma henvender sig til tre hovedgrupper: Folk i almindelighed, forskere, europæiske og nationale politiske beslutningstagere.

Euromelanomas hjemmeside har fået mere end 1 million besøg og været en vigtig del af oplysningskampagnen over for offentligheden. Der kører også en årlig kampagne for at øge forståelsen for forebyggelse af hudkræft, tidlig diagnosticering og behand­ling. Euromelanoma tilbyder en gratis undersøgelse af screening under den årlige "Euromelanoma Screening Day". Til dato har mere end 450.000 mennesker fået sin hud gratis under­søgt gennem dette initiativ.

Vi deler jævnligt vores viden og "best practice" gennem fagpressen for at forbedre behandlingen af hudkræft.

Over for myndighederne har vi særlige arrangementer for at sikre, at behandlingen af hudkræft får den støtte og opmærksomhed, den har brug for inden for sundhedsvæsenet og i politikken.

Siden etableringen af Euromelanoma af seks belgiske dermatologer i 1999 (T. Maselis, M. van Daele, C. Pirard, V. del Mármol, B. Richert og K. de Boulle), har Euromelanoma spredt sig hurtigt og er nu aktiv i 33 lande.

Last campaigns