a
Този сайт използва бисквитки за да подобри качеството на предлаганата услуга. Ако продължите да сърфирате, приемаме че сте съгласни с използването на бисквитки Да, разбирам Отказване от Google
Натиснете тук за повече подробности
x

Къде и как да оглеждате

Отнема само няколко минути месечно, за да се проверите за рак на кожата. Много е лесно да се направи и дори може да спаси живота Ви.

Слезте надолу, за да видите ръководство стъпка по стъпка за проверка на Вашата кожа. Направихме и забавен видеоклип - „Танго за проверка на кожата“, който да ви научи как да проверявате кожата на друг човек - https://www.youtube.com/watch?v=sXD8IHXuPQQ

Ще трябва да намерите добре осветено пространство пред огледало в цял ръст и да се уверите, че имате ръчно огледало, стол, сешоар или гребен и цифров фотоапарат или писалка и хартия, за да записвате всичко, което откриете.

Не забравяйте, че някои симптоми на рак на кожата могат да се усетят по-лесно, отколкото да се видят. Не разчитайте само на очите си, докато проверявате, а прокарвайте ръцете си през цялото си тяло.

Огледайте лицето си и по-специално носа, устните, устата и ушите отпред и отзад. Използвайте огледалата, за да получите ясна представа.

Проверете скалпа си, като използвате гребен или сешоар, за да разделите косата си. Ако нямате много коса, прегледайте целия си скалп много внимателно.

Проверете ръцете си отпред и отзад, като започнете от мишниците и продължите към лактите и дланите. Проверете също и между пръстите.

Застанете пред огледалото в цял ръст, огледайте лактите и горната част на ръцете от всички страни. Дамите не трябва да пропускат да проверят между и под гърдите.

Огледайте врата и гръдния кош. Дамите трябва да повдигнат гърдите си, за да проверят под тях. 

Застанете с гръб към огледалото в цял ръст и използвайте ръчното огледало, за да огледате гърба, като започнете от задната част на врата, раменете и продължите към долната част на гърба.

Огледайте седалището и задната част на краката, чак до петите. Обърнете се с лице към огледалото и внимателно проверете интимните зони. Огледайте краката си отпред, както и горната част на ходилата.

Накрая отгледайте долната част на ходилата и между пръстите на краката.