Euromelanoma.eu

За ЕВРОМЕЛАНОМА

 

Евромеланома съществува, за да популяризира и разпространява информация за предотвратяване на рака на кожата, ранна диагностика и лечение. Ние сме водени от мрежата на европейските дерматолози, които щедро отделят от времето си, за да служат на тази кауза.

 

Свалете списъка с дерматолозите, които ще участват в тазгодишната кампания на Евромеланома като кликнете върху следния линк:

2023 04 13 euromelanoma poster web
first page of the bg leaflet
second page of the bg leaflet

НАЧАЛО

 

Скъпи посетители,

 

Добре дошли в уебсайта на Евромеланома Европа!


Евромеланома е пан-европейска кампания за профилактика и превенция на рака на кожата. Целта е да се осигури информация за всеки във връзка с профилактиката, ранната диагностика и лечението на рака на кожата.
 
Кампанията е стартирана в Белгия през 1999 и понастоящем е разпространена в 29 европейски страни от Швеция до Кипър, от Малта и Ирландия до Русия.


Тази инициатива се води от група европейски дерматолози, които работят безплатно, за да може тази кауза да съществува. Заедно с ежегодните кампании ние се стремим да осигурим и достъп до информация относно рака на кожата.


Вие сте добре дошли в нашия уебсайт и да се информирате какво представлява рака на кожата и как може да помогнете на себе си и вашите деца, за да намалите риска от развитието му. Допълнително ще откриете информация за слънцето и ултравиолетовата радиация, както и най-разпространените митове за получаване на тен!


Ние се надяваме, че нашите усилия ще бъдат оценени чрез подобряването на знанията за рака на кожата и по-добра превенция на това заболяване. 

 

Prof. Veronique del Marmol, MD, PhD - Euromelanoma Europe Chair

 

Уважаеми Дами и Господа,

 

След 17 изключително успешни национални кампании за превенция и ранно откриване на рака на кожата, Българско дерматологично дружество в партньорство с Европейската асоциация по дерматоонкология и с подкрепата на EAU THERMALE AVENE, организира кампанията Евромеланома 2023. Целта на кампанията е да се повиши информираността на обществото по въпросите относно злокачествените новообразувания на кожата, възможностите за предпазване от развитието им, както и ползата от ранното и навременно откриване на проблема.

 

Въпреки обнадеждаващата тенденция все повече пациенти да се преглеждат профилактично, включително извън рамките на кампанията, все още в ежедневието си дерматолозите се сблъскват с напреднали и усложнени форми на рак на кожата, които застрашават живота на пациентите. 

 

Кампанията Евромеланома 2023 ще се прове под надслов «Използвате ли предпазни средства». В кампанията ще бъде наблегнато на важността от самостоятелно и редовно преглеждане на кожата за новообразувания. Кампанията ще включва и безплатни прегледи от специалисти дерматолози, като информацията за участниците в кампанията ще бъде актуализирана своевременно на сайта на Българското дерматологично дружество www.bg-derm.org и www.euromelanoma.org/bulgaria, График на лекари, Линк към Фейсбук страницата

 

Евромеланома е най-голямата национална кампания за превенция на кожния рак, организирана от Българското дерматологично дружество. Партньор и рекламно лице на кампанията от 2011 година досега са ежегодните Български антарктически експедиции. Това партньорство е уникално за Европа и поставя акцент върху нуждата от предпазване на кожата в контекста на климатичните промени. Тази година за пръв път в историята на антарктическите изследвания, в рамките на 28 БАЕ започна проект за проучване на ултравиолетовото натоварване при участниците в експедицията, работещи на открито.

 

Обръщение от Българското дерматологично дружество

Свързани видеоклипове

Най-вероятно е нищо

 

Кратък видеоклип от Евромеланома за необходимостта от проверка на подозрителни бенки. Да, "вероятно е нищо", но винаги е най-добре да се прегледа от лекар или дерматолог. 

 

Проверете за гигантски малигнен меланом

 

Това видео ви показва как да разпознаете това потенциално смъртоносно заболяване в три прости стъпки.

 

 

Предишни кампании

 

ЕВРОМЕЛАНОМА е официалната кампания на EADO за превенция на рака на кожата.