a
This site uses cookies. By continuing to navigate the site, you accept the way we use this information. Yes, i understand Opt out from Google
Click here for more details
x

Hoe en waar te kijken

 

Het duurt slechts een paar minuten, één keer par maand, om je huid te controleren op huidkanker. Het is heel gemakkelijk om het zelf te doen, en kan zelfs je leven redden.

Scroll naar beneden om de stap-voor-stap handleiding voor het controleren van uw eigen huid te bekijken, of download een printbare versie hier. We hebben ook een leuke video gemaakt - 'The Skin Controleer Tango' - die u leert hoe u de huid van een andere persoon kunt controleren.

Je hebt een goed verlichte ruimte nodig en ga voor een passpiegel staan. Zorg ervoor dat je een handspiegel, een stoel, een haardroger/föhn of een kam en een digitale camera bij de hand hebt of pen en papier om je bevindingen te noteren.

Vergeet niet dat sommige symptomen van huidkanker gemakkelijker te voelen zijn dan te zien.
Dus vertrouw niet alleen op je ogen- en laat ook je handen helpen om je hele lichaam te controleren.

Kijk naar je gezicht, speciaal je neus, lippen, mond en op en achter je oren ( maak gebruik van de spiegels om het goed te kunnen zien)

Controleer uw hoofdhuid, en scheidt met de kam of föhn je haar in laagjes. Als je niet veel haar hebt, moet u uw hele hoofdhuid zeer grondig te controleren.

Controleer de voor- en achterkant van je armen, te beginnen bij de oksels en dan naar beneden via de ellebogen naar uw handen, en kijk tussen je vingers en bekijk de nagels.

Kijk je nek, borst en bovenlichaam na.

Dames, kijk ook zeker onder en tussen uw borsten.

Draai je rug naar de passpiegel, en gebruik de handspiegel om je rug te controleren, te beginnen bij de nek en schouders en verder naar je onderrug.

Controleer uw billen/zitvlak en de achterkant van je benen, tot aan de hiel. Sluit af door het controleren van de voetzolen en kijk goed tussen je tenen.

Draai je om, en bekijk voor de spiegel zorgvuldig je geslachtsdelen. Controleer de voorkant van je benen en de bovenkant van je voeten.