a
This site uses cookies. By continuing to navigate the site, you accept the way we use this information. Yes, i understand Opt out from Google
Click here for more details
x

Mesoni

KUSH ESHTE I RREZIKUAR

Kanceri i lekures mund te preke cdo moshe. Eshte me i shpeshte tek njerezit mbi moshen 50 vjec ose tek ato qe ekspozohen shume ne diell.

Kontrolloni nivelin e rrezikshmerise se lekures suaj

Kontrolloni

SI DHE KU TE SHIHNI

Ne do kemi nevoje per: nje pasqyre te gjate, nje pasqyre dore, 2 karrike, nje tharese flokesh, harta trupi dhe nje laps ose ne menyre ideale nje kamera dixhitale. 

Keshilla praktike

PARANDALONI

FOTOTIPI I LEKURES TUAJ

Fototipi  i lekures pershkruan se si reagon ajo ndaj ekspozimit te pare ne diell. Digjet apo nxihet?

Fototipi juaj identifikohet nga disa karakteristika, sikurse ngjyra e flokeve apo ngjyra e lekures.. 

Zbulo fototipin tend

FAQJA KRYESORE

Qellimi i Euromelanomes eshte te promovoje dhe shperndaje informacion mbi parandalimin e kancerit te lekures, diagnozes se hershme dhe trajtimit. Ne drejtohemi nga nje rrjet dermatologesh Europiane te cilet zemergjeresisht i dedikojne kohen e tyre kesaj kauze.

Aktivitetet tona jane fokusuar qe te arrijne te kene vemendjen e tre aktoreve kryesore: publikut te gjere, komunitetit shkencor dhe politikberesve Europiane dhe Kombetare.

Per publikun: nepermjet websit-it te Euromelanomes (i cili eshte vizituar prej me shume se 1 milion vete) dhe nje fushate ndergjegjesimi publiku vjetore, ne promovojme njohurite e pergjithshme mbi kancerin e lekures, parandalimin, zbulimin e hershem dhe trajtimin e tij. Keto aktivitete arrijne kulmin e tyre ne nje screening publik gjate nje dite te vetme te quajtur “Euromelanoma Screening Day”. Rreth 450.000 vete kane perfituar ekzaminim falas te lekures gjate kesaj dite.

Per dermatologet dhe komunitetin me te gjere mjekesor, ne menyre te rregullt ne ndajme njohuri, praktika me te mira nepermjet publikimeve shkencore ne menyre qe te permiresojme kujdesin ndaj pacienteve me kancer te lekures.

Per qeverisjen, ne organizojme evente speciale ne menyre qe trajtimi i kancerit te lekures te njihet dhe mbeshtetet nga sistemi shendetsor dhe politikat perkatese.

Qe prej dites se themelimit ne 1999 nga gjashte dermatologe (T. Maselis, M. van Daele, C. Pirard, V. del Marmol, B. Richert, dhe  K. de Boulle) Euromelanoma eshte perhapur ne menyre te shpejte ne kontinent dhe sot eshte aktive ne 33 vende.

Zbuloni fushaten tone te fundit (2019)

  

                                                                                                                     KLIKO KETU PER TE HYRE

KA MUNDESI QE S’ESHTE ASGJE

Nje video e shkurter nga Euromelanoma rreth nevojes per te kontrolluar nevuset e dyshimta. Po, ka mundesi qe “s’eshte asgje” por eshte gjithmone mire ta kontrolloni tek nje dermatolog.

KONTROLLONI PER MELANOMEN MALINJE NE DY MINUTA

Kjo video tregon sa sa vdekjeprurese eshte kjo semundje ne tre hapa te thjeshte.

Last campaigns